INDENFOR OG UDENFOR

OMTALEN PÅ BOGENS BAGSIDE:

  

Samuel Frederiksen blev født ind i Frelsens Hær, og fik her sin faktiske familie, og senere også sit personligt valgte ståsted. Et halvt liv senere valgte han sig dog udenfor. Læseren vil straks opdage, at Samuels liv har været turbulent. Også at han ikke længere går på kompromis.

Men rejsen har været lang, og mange af de spørgsmål, der undervejs var upopulære, stiller han nu. Hvorfor uniformerer denne kristne organisation sig, og hvor langt ind i sjælen rækker uniformeringen? Hvorfor har man valgt dåb og nadver fra? Er Frelsens Hær virkelig en afholdsbevægelse?

Hvorfor skulle han som barn gå bodsgang og bekende sine synder? Hvorfor skulle han skrive under på løfter, der var umulige at holde? Hvordan skulle han kunne tro på en veritabel himmel og et helvede?  Hvorfor fraskrev han sig retten til løn og retten til selv at bestemme sit opholdssted? Hvordan kunne Hæren overtage hans copyright til egne frembringelser i tekst og musik?

Det er en mand - og fortæller - som altid har været kontroversiel og stadig er det. Et menneske, som kræver meget af sig selv, og et menneske, der har demonstreret, at det meste er muligt - hvis man tør!

Bogen er historien om en slægt integreret i Frelsens Hærs historie siden 1880’erne. Det er historien om kærlighed til dem, der satte forfatteren i verden, og det er en fascination af slægtens kamp for det, man troede på.

”Vi må starte helt forfra”, sagde Samuels bedstefar, da et fejlslagent Frelsens Hærs eksperiment havde kostet familien slægtsgården. ”Min bror blev begravet som en anden hedning”, fortalte hans mor. ”Frelsens Hær er blevet én stor tøjbutik”, sagde oberstløjtnanten, forfatterens far. ”Betleri - mit hoved var ikke til det”, fortæller Samuel selv.

Alt dette, og meget mere til, er den bagage, forfatteren har haft med, men der følger også en fortælling om en lykkelig skæbne, der - som i eventyret om Aladdin - har sendt appelsiner i store mængder ned i hans åndelige turban!

  

Se også denne præsentation på YouTube: